Slide one: 2/3+3/4 on a one hour clock is equivelent to 85 minutes(85/60) or one hour and 25 minutes. 2/3 being 40 minutes and 3/4 being 45 minutes 5/6+2/3 on a one hour clock is equivelent to 90 minutes(90/60) or an hour and 30 minutes.5/6 being 50 minutes and 2/3 being 40 minutes. So 5/6+2/3>2/3+3/4
Slide two: 3/10+1/3 on a one hour clock is equivelent to 38 minutes(38/60). 3/10 being 18 minutes and 1/3 being 20 minutes. 3/5+1/6 on a one hour clock is equivelent to 46 minutes(46/60). 3/5 being 36 minutes and 1/6 being 10 minutes. So 3/5+1/6>3/10+1/3
Slide three: I have Found 4 patterns on the Subs and Peeps Chart. 1: If the Denominator is divisible evenly into the peeps it will be a whole number. 2: Fraction, Fraction, Fraction, Whole 3: The Rectangle Thingy. You cut the number in half then you cut the half in half then you add the halves together to get 3/4. 4: The numerator increases by three for every nmber of peeps.
Slide four: iam going to skip slide 4. . .
Slide five: I have 2 ways to find the subs for 120 people 1: cut 120 in half. that gives you 60. then cut 60 in half. that gives you 30. Then you add 60 and 30 which gives you 90. 90 is 3/4 of 120 so 90 is the number of subs needed for 120 people. 2: You can times 12 by 10(that gives you 120. If you do that you will also have to times the subs by 10. 9x10=90 which is the answer. 90 subs are needed
Slide six: You can do the same things as slide five
Slide seven: I can only think of 1 way that i can find the number of subs for 48 people. The Cuting! cut 48 in half. That gives you 24. Cut 24 in half you get 12. 24+12=36. 36 subs are needed for 48 people.:) i hope iam first. . .
Just multiply the muner of people by 3 because 3/4 is the fraction which i is the denomantor and when the nuimber of people go up it goes higher by adding 3. Then you just divide it by 4 because 4 is dentomantor.
1)Cut 60 into 3/4 by cutting 60 into half (30). Then cut 30 into half (15). Add 30 and 15 together and you get 45. 45 subs for 60 people.
2) 3/4 of 60 is 45. I found that out because I used the clock for help. Since there are 60 min on a clock, 3/4 of a hour would be 45. so 45 subs for 60 people
Ok first thing to do is find out what 2/3 + 3/4 is. Since were using a clock the answer should be out of 60. Ok so first you do 60 divided by 3 to find out how much MINUTES it is. You will get 20 SO 1/3 of 60 is 20, and you need 2/3 so it would be 40, 40/60.
So far we have 40/60 + 3/4 () 5/6 + 2/3
Now to find out 3/4. You can just cut the clock into fourths easily since its circle. But if your using math you would do 60 divided by 4 and 60 divided by 4 is 15, so 15/60 minutes for 1/4. Since its 3/4 you add 30 more minutes and now it equals 45/60.
Now we have 40/60 + 45/60 = ?
All you do is add the numerators together since they have the same denominator. You would get 85/60 which is 1 hour and 25 minutes. You can also write 85/60 as 1 25/60 which would mean the exact same thing.
Now we have 1 25/60 (OR 85/60) () 5/6 + 2/3
Now to find out what 5/6 is. It's very easy since 5/6 is 50/60 without the zeros so they are equivalent. 5/6 = 50/60. So it is 50 minutes.
Now we have 1 25/60 (OR 85/60) () 50/60 + 2/3
Now to find 2/3. Since we used 2/3 in the first one we did, we can just re do that. So 2/3 = 40 minutes = 40/60.
Now we have 1 25/60 (OR 85/60) () 50/60 + 40/60
Now we have to add the last two fractions together. 50/60 + 40/60 = 90/60 OR 1 30/60 which is an hour and a half.
Now we can compare them Now we have 1 25/60 (OR 85/60) (<) 1 30/60 (OR 90/60)
We can easily say that 5/6 + 2/3 is larger now.
Slide 2 ~
3/10 + 1/3 () 3/5 + 1/6
Ok first lets find out what 3/10 is on a clock. You can do 60 divided by 10, and that tells you that each part is worth 6 minutes. So 3/10 = 18 minutes = 18/60.
Now we have 18/60 + 1/3 () 3/5 + 1/6
Now for 1/3. 60 divided by 3 is 20, so each part is worth 20 minutes. 1/3 = 20 minutes = 20/60.
Now we have 18/60 + 20/60 () 3/5 + 1/6
Add the two fractions together and you get 38/60.
Now we have 38/60 () 3/5 + 1/6
Now to find out what 3/5 is. 60 divided by 5 is 12 so each piece is worth 12 minutes. 3/5 = 36 minutes since there are three parts. 36 minutes = 36/60.
Now we have 38/60 () 36/60 + 1/6
Now to find out what 1/6 is. It is very easy since 1/6 is 10/60 without the zeroes so thats what 1/6 is.
Now we have 38/60 () 36/60 + 10/60
Add the two and you get 46/60.
Now we have 38/60 (<) 46/60
46/60 is bigger! That means 3/5 + 1/6 is larger.
Slide 3 ~ Huh?
Slide 4 ~
Some patterns that I can see.
1 ~ When you are using the improper fraction way, the people goes up by 1 and the numerator goes up by 3 but denominator stays at 4. EXAMPLE, With 1 person there is 3/4 sub and with two people you need 6/4 subs and with 3 people you need 9/4 subs. 2 ~ When you are using the mixed fractions, it goes Fraction, Fraction, Fraction, Whole. So every fourth number you can order whole subs. EXAMPLE.
To find out how much subs are needed for 120 people you use the information you already have with the people from 1 - 30 to find it out.
1st Way ~ You can use how many subs were needed with 30 people and just double it then double it again. So with 30 people you need 90/4 sub or 22 1/2. If you double the people and sub you will get, 60 people 180/4 sub or 45. Double it one more time then you will get, 120 people 360/4 sub or 90. Now you know that 120 people need 90 subs so they all can have 3/4 each.
2nd Way ~ You can use the information you got with 12 people and just multiply it by 10. So 12 people and 36/4 sub (9 subs) x 10 = 120 people, 360/4 (90 subs).
3rd Way ~ You can use the information you got with 24 poeple and just multiply it by 5 since its double 12. 24 people has 72/4 sub (18 subs) x 5 = 120 people, 360/4 (90 subs).
Slide 6 ~
To find out how many subs are needed for 60 people you can use a few ways.
1st Way ~ You can use the information you got with 30 people and just double it. So 30 people need 90/4 sub (22 1/2 subs) and when doubled that would be 60 people 180/4 sub (45 subs).
2nd Way ~ You can use the information you got with 6 people and multiply it by 10. 6 people need 18/4 sub (4 1/2 sub) x 10 = 60 people, 180/4 sub (9 sub).
3rd Way ~ You can use the information you got with 15 people and double it and double it again. 15 people 45/4 sub (11 1/4 sub) x 2 = 30 people 90/4 sub (22 1/2 subs) x 2 = 60 people 180/4 sub (45 subs).
Slide 7 ~
To find out how many subs are needed for 48 people there are a few ways.
1st Way ~ You can use the information you got with 24 people and just double it. 24 people 72/4 sub (18 sub) x 2 = 48 people 144/4 sub (36 sub).
2nd Way ~ You can use the information you got with 30 and 18 and add them together. 30 people 90/4 sub (22 1/2 subs) + 18 people 54/4 sub (13 1/2 subs) = 48 people 144/4 sub (36 sub)
how many subs do you need for 60 people. Well i did 60/2=30 then 30/2=15 then i added 15+30=45 So the answer to that question would need to have 45 subs for 60 people
Slide one, 2/3 + 3/4 (<>) 5/6 + 2/3: Seeing as thought Mr.H wants us to use clocks as diagrams, I'll use time as a replacement for the fraction as if on a clock.
------- = 1 3/6 ------- = 1 1/2 ------- = 1 and a half hours --------- ------ Another way to arrive at this answer so as if observing a clock would just look at the numerator for it being the digit it would be on the clock by multiplying the numerator and denominator so the denominator is 12. there are 12 digits on the clock, each standing for 5 minutes (1/12 = 5 minutes) 3/4 and 2/3 have denominators that can go into 12 with a whole product of 12.
For 2/3, you would have to multiply the denominator and numerator by 4:
2 x 4 = 8 ---------- = 8/12 3 x 4 = 12
8/12 is, if observing a clock, would be 40 minutes.
For 3/4, you would have to multiply the denominator and numerator by 3:
3 x 3 = 9 --------- = 9/12 4 x 3 = 12
3/4 is, if looking at a clock, 9/12 or 45 minutes.
Now that we have both the fractions if simplified to match the denominator of 12 equivalent to the amount of digits there are on a clock, now simply take both the numerators and multiply them by 5. We are multiplying them by 5 because 12 x 5 = 60 minutes or 1 hour. So 1/12 = 5 minutes.
9 x 5 = 45 minutes
8 x 5 = 40 minutes
45 +40 ---- =90 minutes =90/60
To make 90/60 into a mixed fraction (whole and fraction next to it), simply do a favoured way of division done by grade 4's. Division with remainders instead of fractions already divided the numerator and denominator creating a decimal number. So:
1 and 30 remainders ------ 60|90
1 and 30 remainders is 1 30/60 as a fraction. 30 is half of 60 making a simplified version be one over 2 (1/2). So 1 1/2 hours is the sum of 2/3 (8/12) + 3/4 (9/12)
Now for 5/6 + 2/3
Again, 5/6 and 2/3 have denominators capable of being multiplied to have a denominator of 12 so if looking at a clock, each numerator would stand for 5 minutes. Starting with 5/6, to have 6 equal 12, you have to multiply it by 2:
5 x 2 = 10 ----------- = 10/12 6 x 2 = 12
10/12 is, if looking at a clock or multiplying the numerator by 5 because 1/12 = 5 minutes (60 divided by 12 = 5), would be 50 minutes.
To get 2/3 to have a denominator of 12, you must multiply 3 with 4 :
2 x 4 = 8 ---------- = 8/12 3 x 4 = 12
8/12 is, if looking at a clock or multiplying the numerator by 5 would be 50 minutes.
Now add them both up:
50 +50 ---- 100 minutes or 100/60
100/60 is an improper fraction. So to get it to be a mixed fraction, divide the numerator by the denominator :
1 and 40 remainders ----- 60|100
1 and 40 remainders is 1 40/60. This fraction means, in time, 1 hour (1) and 40 minutes (40/60). This number is clearly larger than the sum of 2/3 and (90/60 / 1 30/60) because that number if turned into minutes would be 1 and a half hours (1 hour 30 minutes).
Thus 2/3 + 3/4 < 5/6 + 2/3
Slide TWO, 3/10 + 1/3 (<>) 3/5 + 1/6
Starting with 3/10 + 1/3:
To find how many minutes is in 1/10 of an hour (60 minutes), you DIVIDE 60 by 10 giving a quotient (division answer) of 6. Therefore, 1/10 = 6 minutes if looking at a clock. This fraction, 3/10, has 3 on the numerator, so you must multiply 6 by 3 :
60 divided by 10 = 6 ------------------x3 --------------------- ------------------18 minutes
1/3. 1/3 is 20 minutes. I know that because 60 divided by 3 = 20. Or 6 divided by 3 is 2 and just add a 0 you left out on 6. Another way to find what 1/3 is in clock terms is by making the denominator 12. To do so you must multiply both the numerator and denominator of 1/3 by 4:
1 x 4 = 4 ----------=4/12 = 20 minutes 3 x 4 = 12
Adding both the numbers up:
18 (3/10) minutes +20 (1/3) minutes --------- 38 minutes, or 38/60, or 14/30 where 1/30 would equal 2 minutes.
3/5 + 1/6
3/5 has a denominator half of 10. If 1/10 = 6 minutes, then double that (1/5) would equal 12 minutes. So 6 (1/10) x 2 = 1/5 x 3 = 3/5
1/5 = 12 minutes x 3 = 38 minutes.
1/6. If 1/60 would be 1 minute, then if u multiply that minute by 10 you would get 10 minutes. So 1/6 = 1/60 x 10 = 10 minutes / 1/6
----------------------------------- COPYRIGHT PROTECTION I'll just state some things that would happen to you if you did copy this.
NOTHING, DON'T COPY THIS COMMENT YOU LAZY KIDS! S'pecially you 8- not-16ers who, Says Mr.Harbeck, came into this blog by ACCIDENT and copied someone's comment.
-Another Comment by the Robby Corp. LTD. Owned and operated by Robby and operated by trained monkeys that aren't really trained but picked out of the wild.
Sry today i'm just going to talk about one :'( I waz so busy helping ouy at Merc ( community center) Ohkay well gong on
Slide 1:
2/3+3/4 or 5/6+2/3 Which one is bigger ohkay well 2/3 of a clock is 40 mins and 3/4 of a clock is 45 mins add 40+45 and that gets you 85 then its 85/60 ( 60 cuz its the whole)
ohkay well 5/6 is 50 mins and 2/3 is 40 mins then you add 50+40 thats 90 so its 90/60
Well Today I'm going to comment on all the slides. What's with people copying me and writing books? Writing books was my thing. Well I'll be copying and pasting some things and adding to it since I commented on some of thes before already. Oh well time to do some math.
Slide 1 -Part 1
The first thing you do is add 2/3 + 3/4. To make it easy just multiply the numerator and denominator of 2/3 by 4
2x4=8 3x4=12
and you get 8/12. Now multiply the numerator and denominator of 3/4 by 3
3x3=9 4x3=12
and you get 9/12. I turned their denominators to 12 since a clock has 12 marks and each equals 5 and to make it easier to add up. Now add them up
8/12 + 9/12= 1 and 5/12 (mixed fraction) or 17/12 (improper fraction).
Now just find out how much of a clock that is. Since you have a 1 you already know you already have an hour. So now just find out what 5/12 is. Since a clock has 12 marks and each equals 5, times 5 by 5 and you get 25. So 2/3 + 3/4= 1 hour and 25mins or 85 mins.
-Part 2
Now add 5/6 to 2/3. Now to make it easy multiply their numerators and denominators so their denominators equal 12. So times the numerator and denominator of 5/6 by 2
5x2=10 6x2=12
and you get 10/12. Now times the numerator and denominator of 2/3 by 4
2x4=8 3x4=12
and you get 8/12. Now add both fractions. 10/12 + 8/12= 1 and 1/2 (mixed fraction) or 18/12 (improper fraction) So you know you already have an hour since you have a mixed fraction. So now just add 30 mins since 30 mins is half of 60 mins/1 hour. So 5/6 + 2/3= 1 hour and 30 mins or 90 mins.
-Part 3 Now compare 2/3 + 3/4= 1 hour and 25 mins/ 85mins 5/6 + 2/3= 1 hour and 30 mins/ 90 mins
1 hour 30mins/90mins > 1 hour and 25mins/85mins
Therefore 5/6 + 2/3 is the bigger fraction.
Slide 2 -Part 1
Since their denominators are different you can make their denominators equal again but I'd rather not since it would be a ver big number and no one likes those. So just find out how many mins each piece is then add them up. So to find out what 3/10 is find out what 1/10 is then times it by 3. So divide a clock into 10 equal pieces. 60 divided by 10= 6 So that means you get 6 mins per piece. So 6x3= 18 mins. Now find out what 1/3 is so divide a clock into 3 equal pieces. 60 divided by 3= 20 So you get 20 mins per piece. Now just add the minutes up. 20 + 18= 38mins. So 3/10 + 1/3= 38 mins.
-Part 2
Now add up 3/5 and 1/6. Just like part 1 you can make their denominators equal but it'll be a big unfriendly fraction. So just like part 1, find out how much time each fraction is then add them up. So to find out what 3/5 is find out what 1/5 is first then times it by 3. So divide a clock into 5 equal pieces. 60 divided by 5= 12. 12x3= 36mins So 3/5 equals 36 minutes. now find out what 1/6 is. So divide a clock into 6 equal pieces 60 divided by 6= 10 So that means 1/6= 10mins. Now add 36 and 10 up. 36 + 10= 46mins So now that means that 3/5 + 1/6= 46 mins.
-Part 3 Time to compare. 3/10 + 1/3= 38 mins 3/5 + 1/6= 46 mins 46>38 So now that means that 3/5 + 1/6 > 3/10 + 1/3
Slide 3
I said I was going to comment on all slide but this one is an exception since I'm going to comment on it anyways on Slide 4. Wait nevermind this counts as a comment for slide 3 YES!
Slide 4
Hey didn't I comment on this yesterday? Oh well I'll just copy and paste the one from yesterday and and to it since I see new patterns. The patterns I see are that the peeps are going up by 1 each time and the top is adding 3 to the numerator each time while the denominator stays at 4 if you're doing it as an improper fraction. If you're doing it was a mixed fraction It's like youre adding 0.75 each time. For example 1peep 3/4= 0.75
2peeps 1 and 1/2= 1.50
3peeps 2 and 1/4= 2.25
See what I mean It's like you're adding 0.75 each time. For the 11th sub you'll need 33/4. I got that since the pattern is multiply the number of people by 3 and thats the numerator while the denominator is 4 every time this is only if you're using the improper version way. If you're using the mixed fraction way the answer for the 11th one would be 8 and 1/4. I got that by multiplying 0.75 by 11 and getting 8.25 which is 8 and 1/4 as a fraction. Now to talk about new patterns I see. A new pattern I see is that when you're using the mixed fraction way for the subs it goes: FRACTION, FRACTION, FRACTION, WHOLE!! I don't want to seem like a copycat but I'm just posting patterns I see and I see that pattern.
Slide 5
Whoa more copying and pasting but I'll add a bit more.
1- For 120 people you would need 90 subs. I got that just by looking at how many subs go into 12 and that's 9. It's easy because 120 is just 12 multiplied by 10. So all you had to do was multiply 9 by 10 and you get 90. If you're using the improper fraction way it's the exact same thing but you're multiplying 36 by 10 and not 9. So when you're multiplying 36 by 10 you get 360/4.
2- A 2nd way is to look at how many subs go into 20 since 20 goes into 120 6 times. So for 20 people you would need 15 subs. So just times 15 by 6 and you get 90! Whoa isn't that crazy. If you're using the improper fraction way just times the 60 in 60/4 by 6 and 60 turns into 360/4.
3- A 3rd way is to look at how many subs go into 10 since 10 goes into 120 12 times. So for 10 people you would need 7 and 1/2 subs. So just times 7 and 1/2 by 12 and you get 90. You would probably need a calculator for this one but if you can do it in your head goodfor you. If you're using the improper fraction way just times the 30 from 30/4 by 12 and you get 360/4.
4- Another way is to look at 30 subs since 30 goes into 120 4 times. For 30 subs you need 22 and 1/2 subs so just times 22 and 1/2 by 4 and you get 90! If you're doing the improper fraction way just times 90 frome the 90/4 by 4 and you get 360/4.
5- There are many different numbers from the chart that would work for this but I don't wanna type down all of them since my post will be too long.
Slide 6
1- For 60 people you would need 45 subs. I got that just by looking at how many subs goes into 6 and that's 4 and 1/2. It's easy because 60 is just 6 multiplied by 10. So all you do is multiply 4 and 1/2 by 10 and you get 45. If you're doing the improper fraction way just multiply the 18 from 18/4 by 10 and you get 180/4
2- Another way is to look at 30 since it's just half of 60 . For 30 people you would need 22 and 1/2 subs so all you do is double it since 60 is just 30 doubled and you get 45! If you're doing the improper fraction way just mulyiply the 90 from 90/4 by 2 and you get 180/4
3- You can also look at 20 since 60 is just 20x3. So for 20 people you would need 15 subs. So just times 15 by 3 and you get 45 since 60 is just 20 times 3. If you're doing the improper fraction way just muliply the 60 from 60/4 by 3 and you get 180/4.
4- 10 is also another number that can help you get to the number of subs needed for 60 since 60 is just 10x6. So since for 10 people you need 7 and 1/2 subs just times 7 and 1/2 by 6 and you get 45. This would probably need you to use a calculator but some people can do it in their head so its ok. Now if you're doing the improper fraction way just times the 30 from 30/4 by 6 and you get 180/4. Crazy isn't it?
5- There are many different numbers from the chart that would work for this but I don't wanna type down all of them since my post will be too long.
Slide 7
1- For 48 people you would need 36 subs. I got that just by looking at how many subs goes into 24 and that's 18. It's easy because 48 is just 24 multiplied by 2. Soo just multiply 18 by 2 and you get 36. If you're doing the improper fraction way just times the 72 from 72/4 and you get 144/4.
2- 12 is another good number to look at since 48 is 12x4. So since 12 has 9 subs needed just times 9 by 4 and you get 36. If you're doing the improper fraction way just times the 36 of 36/4 by 4 and you get 144/4.
3- Another number that works is 16 since 48 is 16x3. So since 16 has 12 subs needed just times 12 by 3 and you get 36. If you're doing the improper fraction way just times 48 from 48/4 by 3 and you get 144/4.
4- Another good number you could use is 8. 8 is a good number since 48 is just 8x6. So since 8 has 6 subes just times 6 by 6 and you get 36. If you're doing the improper fraction way just times the 24 from 24/4 and you get 144/4
5- There are many different numbers from the chart that would work for this but I don't wanna type down all of them since my post will be too long.
Slides 5,6,7 All these work since if you're multiplying the denominator by something you have to do it to the denominator too. I'm basically doing the same thing for all of them but they just have different numbers for their 1/2s, 1/3s, 1/4s and so on.
Formula For Them The second way is a formula I made up that works if you're looking for the mixed fraction. It's number of people divided by 4 times three. It works. I'll show you.
120 divided by 4= 30 40 times 3 = 90
60 divided by 4 = 15 15 times 3 = 45
48 divided by 4 = 12 12 times 3 = 36
See it works on all of them.
For the improper fraction way just times the number of people by 3 and that's the numerator while the denominator is always for. Ex. 120x3= 360 360/4
60x3= 180 180/4
48x3= 144 144/4
See that's the way you get the improper fraction.
Slide 8
Like I said I'm going to comment on all of them including this one. I don't really get what you mean by that but I'll be ready for the test tomorrow and of course I'll be on time.
Slide 9
What's the point of this slide. Was this made just to comment on why it's blank? Oh well atleast I commented on all these slides.
Well Nathaniel challenged me so I accepted. Well that's my book for the day. Let's see if anyone can match this or beat it.
Nathaniel, I see what your doing . . . but im out! I hail to your greatness? i needa do social roughdraft anyway -_- dont wanna spend another 2 hours on this. So instead ill write one as deatiled as i possible can on the first slide to show people.
Slide 1* 2/3 and 3/4 is smaller than 5/6 and 2/3. I got to my answer by finding out the ammount of time each fraction represents. I found out what 2/3 of a hour was 40 minutes because if you divide the 60 minutes in an hour by 3, you get 20 [ 60/3=20 ]. So i foud out that each 1/3 was 20 minutes, but i had to take that and multiply it by two to get 40 minutes because we're dealing with 2/3 not 1/3. I could have also divided the 12 numbers on a clock by 3 to get 4, and 4 would be 20 minutes to show that 1/3 of an hour would be 20 minutes. For 3/4, i did the exact same thing. So it would look like this, 60/4=15 minutes OR 12/4=3 on the clock. So the total for both is 85 minutes which is 1 hour and 25 minutes. Now for 5/6 and 2/3! Using the explanation that i used earlier on how to find out the minutes of the fraction. We know that 5/6 is equal to 50 minutes out of an hour and 2/3 is 40 minutes making a total of 90 minutes or 1 hour and a half. So that proves that 5/6 + 2/3 is larger than 2/3 + 3/4. Sorry i couldnt have written more and made more of a comment but yeah . . . good luck romulo, sont let nathaniel win!!!!!
Slide two:3/10+1/3on a one hour clock equals to 38/60 -3/10 of a one hour clock is 18 because 3*60=180 /10*/1=10 10/180=18 -1/3 of a one hour clock is 20 because 1*60=60 /3*/1=3 3/60=20 18+20=38/60 -3/5+1/6 on a hour clock equals to 46/60. -3/5 of a one hour clock is 36 because 3*60=180 /5*/1=5 180/3=36 -1/6 of a one hour clock is 10 because 1*60=60 /6*/1=6 60/6=10 36+10=46/60
2/3 + 3/4 is bigger than 5/6 + 2/3. 2/3 shown on a clock is 20 mins and 3/4 shown on a clock is 45 minutes. 3/4 on a clock is 45 minutes because when you divide 60 by 1/4 that = 15 minutes then you multiply that by 3 and it is 45 minutes. 2/3 shown on a clock is 20 minutes because when you divide that by 3 it equals 20 minutes. Also because there are 3 20 minutes on a clock evenly. Altogether that equals 65 minutes out of 60 minutes.
Slide 2:
3/5 + 1/6 is bigger than 3/10 + 1/6.3/5 shown on a clock is 36 minutes because when you divide 60 by 5 it = 12. 12x3 =36 minutes. 1/6 shown on a clock is 10 minutes because if you divide 60 by 6 it = 10 minutes. Altogether that equals to 46 minutes out of 60 minutes.
12 comments:
Slide one:
2/3+3/4 on a one hour clock is equivelent to 85 minutes(85/60) or one hour and 25 minutes. 2/3 being 40 minutes and 3/4 being 45 minutes
5/6+2/3 on a one hour clock is equivelent to 90 minutes(90/60) or an hour and 30 minutes.5/6 being 50 minutes and 2/3 being 40 minutes. So 5/6+2/3>2/3+3/4
Slide two:
3/10+1/3 on a one hour clock is equivelent to 38 minutes(38/60). 3/10 being 18 minutes and 1/3 being 20 minutes.
3/5+1/6 on a one hour clock is equivelent to 46 minutes(46/60).
3/5 being 36 minutes and 1/6 being 10 minutes. So 3/5+1/6>3/10+1/3
Slide three:
I have Found 4 patterns on the Subs and Peeps Chart.
1: If the Denominator is divisible evenly into the peeps it will be a whole number.
2: Fraction, Fraction, Fraction, Whole
3: The Rectangle Thingy. You cut the number in half then you cut the half in half then you add the halves together to get 3/4.
4: The numerator increases by three for every nmber of peeps.
Slide four:
iam going to skip slide 4. . .
Slide five:
I have 2 ways to find the subs for 120 people
1: cut 120 in half. that gives you 60. then cut 60 in half. that gives you 30. Then you add 60 and 30 which gives you 90. 90 is 3/4 of 120 so 90 is the number of subs needed for 120 people.
2: You can times 12 by 10(that gives you 120. If you do that you will also have to times the subs by 10. 9x10=90 which is the answer.
90 subs are needed
Slide six:
You can do the same things as slide five
Slide seven:
I can only think of 1 way that i can find the number of subs for 48 people. The Cuting! cut 48 in half. That gives you 24. Cut 24 in half you get 12. 24+12=36.
36 subs are needed for 48 people.:) i hope iam first. . .
Slide 1:
2/3+3/4 and 5/6+2/3
1) 2/3+3/4 is not greater because if you divide a clock into 2/3 it would be 40 minutes, and 3/4 is 45.
45+40=85 minutes!
2) 5/6+2/3 is great! 5/6 is equal to 50 minutes because each peice has 10 minutes. 2/3 is equal to 40 minutes.
50+40=90 minutes
Slide 2:
3/10+1/3 and 3/5+1/6
1) 3/10+1/3 is not greater because 3/10 of a clock is 18 minutes, and 1/3 of the clock is 20.
18+20=38 minutes
2) 3/5+1/6 is greater because 3/5 of a clock is 36 minutes because each peice has 12 minutes. 1/6 is equal to 10 minutes.
36+10=46 minutes
-marina! :)
slide 5:
120*3=362
360/4=90 .
Just multiply the muner of people by 3 because 3/4 is the fraction which i is the denomantor and when the nuimber of people go up it goes higher by adding 3. Then you just divide it by 4 because 4 is dentomantor.
☺☻♥♦♣♠•◘○♂♪♀ JASMINE =]
SLIDE 6:
How many subs for 60 people. Show two ways
1)Cut 60 into 3/4 by cutting 60 into half (30). Then cut 30 into half (15). Add 30 and 15 together and you get 45. 45 subs for 60 people.
2) 3/4 of 60 is 45. I found that out because I used the clock for help. Since there are 60 min on a clock, 3/4 of a hour would be 45.
so 45 subs for 60 people
Slide 1 ~
2/3 + 3/4 () 5/6 + 2/3
Ok first thing to do is find out what 2/3 + 3/4 is. Since were using a clock the answer should be out of 60. Ok so first you do 60 divided by 3 to find out how much MINUTES it is.
You will get 20 SO 1/3 of 60 is 20, and you need 2/3 so it would be 40, 40/60.
So far we have 40/60 + 3/4 () 5/6 + 2/3
Now to find out 3/4. You can just cut the clock into fourths easily since its circle. But if your using math you would do 60 divided by 4 and 60 divided by 4 is 15, so 15/60 minutes for 1/4. Since its 3/4 you add 30 more minutes and now it equals 45/60.
Now we have 40/60 + 45/60 = ?
All you do is add the numerators together since they have the same denominator. You would get 85/60 which is 1 hour and 25 minutes. You can also write 85/60 as 1 25/60 which would mean the exact same thing.
Now we have 1 25/60 (OR 85/60) () 5/6 + 2/3
Now to find out what 5/6 is.
It's very easy since 5/6 is 50/60 without the zeros so they are equivalent. 5/6 = 50/60.
So it is 50 minutes.
Now we have 1 25/60 (OR 85/60) () 50/60 + 2/3
Now to find 2/3.
Since we used 2/3 in the first one we did, we can just re do that. So 2/3 = 40 minutes = 40/60.
Now we have 1 25/60 (OR 85/60) () 50/60 + 40/60
Now we have to add the last two fractions together.
50/60 + 40/60 = 90/60 OR 1 30/60 which is an hour and a half.
Now we can compare them
Now we have 1 25/60 (OR 85/60) (<) 1 30/60 (OR 90/60)
We can easily say that 5/6 + 2/3 is larger now.
Slide 2 ~
3/10 + 1/3 () 3/5 + 1/6
Ok first lets find out what 3/10 is on a clock. You can do 60 divided by 10, and that tells you that each part is worth 6 minutes. So 3/10 = 18 minutes = 18/60.
Now we have 18/60 + 1/3 () 3/5 + 1/6
Now for 1/3. 60 divided by 3 is 20, so each part is worth 20 minutes. 1/3 = 20 minutes = 20/60.
Now we have 18/60 + 20/60 () 3/5 + 1/6
Add the two fractions together and you get 38/60.
Now we have 38/60 () 3/5 + 1/6
Now to find out what 3/5 is. 60 divided by 5 is 12 so each piece is worth 12 minutes. 3/5 = 36 minutes since there are three parts. 36 minutes = 36/60.
Now we have 38/60 () 36/60 + 1/6
Now to find out what 1/6 is. It is very easy since 1/6 is 10/60 without the zeroes so thats what 1/6 is.
Now we have 38/60 () 36/60 + 10/60
Add the two and you get 46/60.
Now we have 38/60 (<) 46/60
46/60 is bigger! That means 3/5 + 1/6 is larger.
Slide 3 ~
Huh?
Slide 4 ~
Some patterns that I can see.
1 ~ When you are using the improper fraction way, the people goes up by 1 and the numerator goes up by 3 but denominator stays at 4. EXAMPLE, With 1 person there is 3/4 sub and with two people you need 6/4 subs and with 3 people you need 9/4 subs.
2 ~ When you are using the mixed fractions, it goes Fraction, Fraction, Fraction, Whole. So every fourth number you can order whole subs. EXAMPLE.
People | Sub
1 | 3/4 (FRACTION)
2 | 1 2/4 (FRACTION)
3 | 2 1/4 (FRACTION)
4 | 3 (WHOLE!)
Slide 5 ~
To find out how much subs are needed for 120 people you use the information you already have with the people from 1 - 30 to find it out.
1st Way ~ You can use how many subs were needed with 30 people and just double it then double it again. So with 30 people you need 90/4 sub or 22 1/2. If you double the people and sub you will get, 60 people 180/4 sub or 45. Double it one more time then you will get, 120 people 360/4 sub or 90. Now you know that 120 people need 90 subs so they all can have 3/4 each.
2nd Way ~ You can use the information you got with 12 people and just multiply it by 10.
So 12 people and 36/4 sub (9 subs) x 10 = 120 people, 360/4 (90 subs).
3rd Way ~ You can use the information you got with 24 poeple and just multiply it by 5 since its double 12. 24 people has 72/4 sub (18 subs) x 5 = 120 people, 360/4 (90 subs).
Slide 6 ~
To find out how many subs are needed for 60 people you can use a few ways.
1st Way ~ You can use the information you got with 30 people and just double it. So 30 people need 90/4 sub (22 1/2 subs) and when doubled that would be 60 people 180/4 sub (45 subs).
2nd Way ~ You can use the information you got with 6 people and multiply it by 10. 6 people need 18/4 sub (4 1/2 sub) x 10 = 60 people, 180/4 sub (9 sub).
3rd Way ~ You can use the information you got with 15 people and double it and double it again. 15 people 45/4 sub (11 1/4 sub) x 2 = 30 people 90/4 sub (22 1/2 subs) x 2 = 60 people 180/4 sub (45 subs).
Slide 7 ~
To find out how many subs are needed for 48 people there are a few ways.
1st Way ~ You can use the information you got with 24 people and just double it. 24 people
72/4 sub (18 sub) x 2 = 48 people 144/4 sub (36 sub).
2nd Way ~ You can use the information you got with 30 and 18 and add them together.
30 people 90/4 sub (22 1/2 subs) + 18 people 54/4 sub (13 1/2 subs) = 48 people 144/4 sub (36 sub)
-------------------
Phew all done =)
Dont beat this david and romulo!
how many subs do you need for 60 people.
Well i did
60/2=30
then
30/2=15
then i added 15+30=45
So the answer to that question would need to have 45 subs for 60 people
Slide one,
2/3 + 3/4 (<>) 5/6 + 2/3:
Seeing as thought Mr.H wants us to use clocks as diagrams, I'll use time as a replacement for the fraction as if on a clock.
2/3 = 20 minutes x 2
= 40 minutes ( or 8/12 )
3/4 = 15 minutes x 3
= 45 minutes
40 + 45 = 90 minutes
--------= 90/60
--------= 9/6
--------=
------------ -----
--------- 6 | 9
------- = 1 and 3 remainders
-----
6 | 9
------- = 1 3/6
------- = 1 1/2
------- = 1 and a half hours
---------
------
Another way to arrive at this answer so as if observing a clock would just look at the numerator for it being the digit it would be on the clock by multiplying the numerator and denominator so the denominator is 12.
there are 12 digits on the clock, each standing for 5 minutes
(1/12 = 5 minutes) 3/4 and 2/3 have denominators that can go into 12 with a whole product of 12.
For 2/3, you would have to multiply the denominator and numerator by 4:
2 x 4 = 8
---------- = 8/12
3 x 4 = 12
8/12 is, if observing a clock, would be 40 minutes.
For 3/4, you would have to multiply the denominator and numerator by 3:
3 x 3 = 9
--------- = 9/12
4 x 3 = 12
3/4 is, if looking at a clock, 9/12 or 45 minutes.
Now that we have both the fractions if simplified to match the denominator of 12 equivalent to the amount of digits there are on a clock, now simply take both the numerators and multiply them by 5. We are multiplying them by 5 because 12 x 5 = 60 minutes or 1 hour. So 1/12 = 5 minutes.
9 x 5 = 45 minutes
8 x 5 = 40 minutes
45
+40
----
=90 minutes
=90/60
To make 90/60 into a mixed fraction (whole and fraction next to it), simply do a favoured way of division done by grade 4's. Division with remainders instead of fractions already divided the numerator and denominator creating a decimal number. So:
1 and 30 remainders
------
60|90
1 and 30 remainders is 1 30/60 as a fraction. 30 is half of 60 making a simplified version be one over 2 (1/2). So 1 1/2 hours is the sum of 2/3 (8/12) + 3/4 (9/12)
Now for 5/6 + 2/3
Again, 5/6 and 2/3 have denominators capable of being multiplied to have a denominator of 12 so if looking at a clock, each numerator would stand for 5 minutes.
Starting with 5/6, to have 6 equal 12, you have to multiply it by 2:
5 x 2 = 10
----------- = 10/12
6 x 2 = 12
10/12 is, if looking at a clock or multiplying the numerator by 5 because 1/12 = 5 minutes (60 divided by 12 = 5), would be 50 minutes.
To get 2/3 to have a denominator of 12, you must multiply 3 with 4 :
2 x 4 = 8
---------- = 8/12
3 x 4 = 12
8/12 is, if looking at a clock or multiplying the numerator by 5 would be 50 minutes.
Now add them both up:
50
+50
----
100 minutes or 100/60
100/60 is an improper fraction. So to get it to be a mixed fraction, divide the numerator by the denominator :
1 and 40 remainders
-----
60|100
1 and 40 remainders is 1 40/60. This fraction means, in time, 1 hour (1) and 40 minutes (40/60).
This number is clearly larger than the sum of 2/3 and
(90/60 / 1 30/60) because that number if turned into minutes would be 1 and a half hours (1 hour 30 minutes).
Thus
2/3 + 3/4 < 5/6 + 2/3
Slide TWO,
3/10 + 1/3 (<>) 3/5 + 1/6
Starting with 3/10 + 1/3:
To find how many minutes is in 1/10 of an hour (60 minutes), you DIVIDE 60 by 10 giving a quotient (division answer) of 6. Therefore, 1/10 = 6 minutes if looking at a clock. This fraction, 3/10, has 3 on the numerator, so you must multiply 6 by 3 :
60 divided by 10 = 6
------------------x3
---------------------
------------------18 minutes
1/3. 1/3 is 20 minutes. I know that because 60 divided by 3 = 20. Or 6 divided by 3 is 2 and just add a 0 you left out on 6. Another way to find what 1/3 is in clock terms is by making the denominator 12. To do so you must multiply both the numerator and denominator of 1/3 by 4:
1 x 4 = 4
----------=4/12 = 20 minutes
3 x 4 = 12
Adding both the numbers up:
18 (3/10) minutes
+20 (1/3) minutes
---------
38 minutes, or 38/60, or 14/30 where 1/30 would equal 2 minutes.
3/5 + 1/6
3/5 has a denominator half of 10. If 1/10 = 6 minutes, then double that (1/5) would equal 12 minutes. So 6 (1/10) x 2 = 1/5 x 3 = 3/5
1/5 = 12 minutes x 3 = 38 minutes.
1/6. If 1/60 would be 1 minute, then if u multiply that minute by 10 you would get 10 minutes.
So 1/6 = 1/60 x 10 = 10 minutes / 1/6
So 1/6 is 10 minutes.
Adding them together,
38 (3/5) minutes
+10 (1/6) minutes
----
48 minutes (48/60)
Now to compare:
30 (3/10 + 1/3)
48 (3/5 + 1/6)
SO: 3/10 + 1/3 < 3/5 + 1/6
-----------------------------------
COPYRIGHT PROTECTION I'll just state some things that would happen to you if you did copy this.
NOTHING, DON'T COPY THIS COMMENT YOU LAZY KIDS! S'pecially you 8- not-16ers who, Says Mr.Harbeck, came into this blog by ACCIDENT and copied someone's comment.
-Another Comment by the Robby Corp. LTD. Owned and operated by Robby and operated by trained monkeys that aren't really trained but picked out of the wild.
THE END
Sry today i'm just going to talk about one :'(
I waz so busy helping ouy at Merc ( community center)
Ohkay well gong on
Slide 1:
2/3+3/4 or 5/6+2/3
Which one is bigger
ohkay well 2/3 of a clock is 40 mins
and 3/4 of a clock is 45 mins
add 40+45 and that gets you 85
then its 85/60 ( 60 cuz its the whole)
ohkay well 5/6 is 50 mins
and 2/3 is 40 mins
then you add 50+40
thats 90
so its 90/60
Tmrw Ill leave a bigger comment I promise
`Chantel
^__^
O.o
~xoxo~xoxo~
Well Today I'm going to comment on all the slides. What's with people copying me and writing books? Writing books was my thing. Well I'll be copying and pasting some things and adding to it since I commented on some of thes before already. Oh well time to do some math.
Slide 1
-Part 1
The first thing you do is add 2/3 + 3/4. To make it easy just multiply the numerator and
denominator of 2/3 by 4
2x4=8 3x4=12
and you get 8/12. Now multiply the numerator and denominator of 3/4 by 3
3x3=9 4x3=12
and you get 9/12. I turned their denominators to 12 since a clock has 12 marks and each equals 5 and to make it easier to add up. Now add them up
8/12 + 9/12= 1 and 5/12 (mixed fraction) or 17/12 (improper
fraction).
Now just find out how much of a clock that is. Since you have a 1 you already know you already have an hour. So now just find out what 5/12 is. Since a clock has 12 marks and each equals 5, times 5 by 5 and you get 25. So
2/3 + 3/4= 1 hour and 25mins or 85 mins.
-Part 2
Now add 5/6 to 2/3. Now to make it easy multiply their numerators and denominators so their denominators equal 12. So times the numerator and denominator of 5/6 by 2
5x2=10 6x2=12
and you get 10/12. Now times the numerator and denominator of 2/3 by 4
2x4=8 3x4=12
and you get 8/12. Now add both fractions.
10/12 + 8/12= 1 and 1/2 (mixed fraction) or 18/12 (improper fraction)
So you know you already have an hour since you have a mixed fraction. So now just add 30 mins since 30 mins is half of 60 mins/1 hour. So
5/6 + 2/3= 1 hour and 30 mins or 90 mins.
-Part 3
Now compare
2/3 + 3/4= 1 hour and 25 mins/ 85mins
5/6 + 2/3= 1 hour and 30 mins/ 90 mins
1 hour 30mins/90mins > 1 hour and 25mins/85mins
Therefore 5/6 + 2/3 is the bigger fraction.
Slide 2
-Part 1
Since their denominators are different you can make their denominators equal again but I'd rather not since it would be a ver big number and no one likes those. So just find out how many mins each piece is then add them up. So to find out what 3/10 is find out what 1/10 is then times it by 3. So divide a clock into 10 equal pieces.
60 divided by 10= 6
So that means you get 6 mins per piece. So 6x3= 18 mins. Now find out what 1/3 is so divide a clock into 3 equal pieces.
60 divided by 3= 20
So you get 20 mins per piece. Now just add the minutes up.
20 + 18= 38mins.
So 3/10 + 1/3= 38 mins.
-Part 2
Now add up 3/5 and 1/6. Just like part 1 you can make their denominators equal but it'll be a big unfriendly fraction. So just like part 1, find out how much time each fraction is then add them up. So to find out what 3/5 is find out what 1/5 is first then times it by 3. So divide a clock into 5 equal pieces.
60 divided by 5= 12.
12x3= 36mins
So 3/5 equals 36 minutes. now find out what 1/6 is. So divide a clock into 6 equal pieces
60 divided by 6= 10
So that means 1/6= 10mins. Now add 36 and 10 up.
36 + 10= 46mins
So now that means that 3/5 + 1/6= 46 mins.
-Part 3
Time to compare.
3/10 + 1/3= 38 mins
3/5 + 1/6= 46 mins
46>38
So now that means that
3/5 + 1/6 > 3/10 + 1/3
Slide 3
I said I was going to comment on all slide but this one is an exception since I'm going to comment on it anyways on Slide 4. Wait nevermind this counts as a comment for slide 3 YES!
Slide 4
Hey didn't I comment on this yesterday? Oh well I'll just copy and paste the one from yesterday and and to it since I see new patterns.
The patterns I see are that the peeps are going up by 1 each time and the top is adding 3 to the numerator each time while the denominator stays at 4 if you're doing it as an improper fraction.
If you're doing it was a mixed fraction It's like youre adding 0.75 each time. For example
1peep 3/4= 0.75
2peeps 1 and 1/2= 1.50
3peeps 2 and 1/4= 2.25
See what I mean It's like you're adding 0.75 each time. For the 11th sub you'll need 33/4. I got that since the pattern is multiply the number of people by 3 and thats the numerator while the denominator is 4 every time this is only if you're using the improper version way.
If you're using the mixed fraction way the answer for the 11th one would be 8 and 1/4. I got that by multiplying 0.75 by 11 and getting 8.25 which is 8 and 1/4 as a fraction.
Now to talk about new patterns I see. A new pattern I see is that when you're using the mixed fraction way for the subs it goes:
FRACTION, FRACTION, FRACTION, WHOLE!!
I don't want to seem like a copycat but I'm just posting patterns I see and I see that pattern.
Slide 5
Whoa more copying and pasting but I'll add a bit more.
1- For 120 people you would need 90 subs. I got that just by looking at how many subs go into 12 and that's 9. It's easy because 120 is just 12 multiplied by 10. So all you had to do was multiply 9 by 10 and you get 90. If you're using the improper fraction way it's the exact same thing but you're multiplying 36 by 10 and not 9. So when you're multiplying 36 by 10 you get 360/4.
2- A 2nd way is to look at how many subs go into 20 since 20 goes into 120 6 times. So for 20 people you would need 15 subs. So just times 15 by 6 and you get 90! Whoa isn't that crazy. If you're using the improper fraction way just times the 60 in 60/4 by 6 and 60 turns into 360/4.
3- A 3rd way is to look at how many subs go into 10 since 10 goes into 120 12 times. So for 10 people you would need 7 and 1/2 subs. So just times 7 and 1/2 by 12 and you get 90. You would probably need a calculator for this one but if you can do it in your head goodfor you. If you're using the improper fraction way just times the 30 from 30/4 by 12 and you get 360/4.
4- Another way is to look at 30 subs since 30 goes into 120 4 times. For 30 subs you need 22 and 1/2 subs so just times 22 and 1/2 by 4 and you get 90! If you're doing the improper fraction way just times 90 frome the 90/4 by 4 and you get 360/4.
5- There are many different numbers from the chart that would work for this but I don't wanna type down all of them since my post will be too long.
Slide 6
1- For 60 people you would need 45 subs. I got that just by looking at how many subs goes into 6 and that's 4 and 1/2. It's easy because 60 is just 6 multiplied by 10. So all you do is multiply 4 and 1/2 by 10 and you get 45. If you're doing the improper fraction way just multiply the 18 from 18/4 by 10 and you get 180/4
2- Another way is to look at 30 since it's just half of 60 . For 30 people you would need 22 and 1/2 subs so all you do is double it since 60 is just 30 doubled and you get 45! If you're doing the improper fraction way just mulyiply the 90 from 90/4 by 2 and you get 180/4
3- You can also look at 20 since 60 is just 20x3. So for 20 people you would need 15 subs. So just times 15 by 3 and you get 45 since 60 is just 20 times 3. If you're doing the improper fraction way just muliply the 60 from 60/4 by 3 and you get 180/4.
4- 10 is also another number that can help you get to the number of subs needed for 60 since 60 is just 10x6. So since for 10 people you need 7 and 1/2 subs just times 7 and 1/2 by 6 and you get 45. This would probably need you to use a calculator but some people can do it in their head so its ok. Now if you're doing the improper fraction way just times the 30 from 30/4 by 6 and you get 180/4. Crazy isn't it?
5- There are many different numbers from the chart that would work for this but I don't wanna type down all of them since my post will be too long.
Slide 7
1- For 48 people you would need 36 subs. I got that just by looking at how many subs goes into 24 and that's 18. It's easy because 48 is just 24 multiplied by 2. Soo just multiply 18 by 2 and you get 36. If you're doing the improper fraction way just times the 72 from 72/4 and you get 144/4.
2- 12 is another good number to look at since 48 is 12x4. So since 12 has 9 subs needed just times 9 by 4 and you get 36. If you're doing the improper fraction way just times the 36 of 36/4 by 4 and you get 144/4.
3- Another number that works is 16 since 48 is 16x3. So since 16 has 12 subs needed just times 12 by 3 and you get 36. If you're doing the improper fraction way just times 48 from 48/4 by 3 and you get 144/4.
4- Another good number you could use is 8. 8 is a good number since 48 is just 8x6. So since 8 has 6 subes just times 6 by 6 and you get 36. If you're doing the improper fraction way just times the 24 from 24/4 and you get 144/4
5- There are many different numbers from the chart that would work for this but I don't wanna type down all of them since my post will be too long.
Slides 5,6,7
All these work since if you're multiplying the denominator by something you have to do it to the denominator too. I'm basically doing the same thing for all of them but they just have different numbers for their 1/2s, 1/3s, 1/4s
and so on.
Formula For Them
The second way is a formula I made up that works if you're looking for the mixed fraction. It's number of people divided by 4 times three. It works. I'll show you.
120 divided by 4= 30
40 times 3 = 90
60 divided by 4 = 15
15 times 3 = 45
48 divided by 4 = 12
12 times 3 = 36
See it works on all of them.
For the improper fraction way just times the number of people by 3 and that's the numerator while the denominator is always for.
Ex.
120x3= 360
360/4
60x3= 180
180/4
48x3= 144
144/4
See that's the way you get the improper fraction.
Slide 8
Like I said I'm going to comment on all of them including this one. I don't really get what you mean by that but I'll be ready for the test tomorrow and of course I'll be on time.
Slide 9
What's the point of this slide. Was this made just to comment on why it's blank? Oh well atleast I commented on all these slides.
Well Nathaniel challenged me so I accepted. Well that's my book for the day. Let's see if anyone can match this or beat it.
Nathaniel, I see what your doing . . . but im out! I hail to your greatness? i needa do social roughdraft anyway -_- dont wanna spend another 2 hours on this. So instead ill write one as deatiled as i possible can on the first slide to show people.
Slide 1*
2/3 and 3/4 is smaller than 5/6 and 2/3.
I got to my answer by finding out the ammount of time each fraction represents. I found out what 2/3 of a hour was 40 minutes because if you divide the 60 minutes in an hour by 3, you get 20 [ 60/3=20 ]. So i foud out that each 1/3 was 20 minutes, but i had to take that and multiply it by two to get 40 minutes because we're dealing with 2/3 not 1/3. I could have also divided the 12 numbers on a clock by 3 to get 4, and 4 would be 20 minutes to show that 1/3 of an hour would be 20 minutes. For 3/4, i did the exact same thing. So it would look like this, 60/4=15 minutes OR 12/4=3 on the clock.
So the total for both is 85 minutes which is 1 hour and 25 minutes. Now for 5/6 and 2/3! Using the explanation that i used earlier on how to find out the minutes of the fraction. We know that 5/6 is equal to 50 minutes out of an hour and 2/3 is 40 minutes making a total of 90 minutes or 1 hour and a half. So that proves that 5/6 + 2/3 is larger than 2/3 + 3/4.
Sorry i couldnt have written more and made more of a comment but yeah . . . good luck romulo, sont let nathaniel win!!!!!
Slide two:3/10+1/3on a one hour clock equals to 38/60
-3/10 of a one hour clock is 18 because 3*60=180
/10*/1=10
10/180=18
-1/3 of a one hour clock is 20 because 1*60=60
/3*/1=3
3/60=20
18+20=38/60
-3/5+1/6 on a hour clock equals to 46/60.
-3/5 of a one hour clock is 36 because 3*60=180
/5*/1=5
180/3=36
-1/6 of a one hour clock is 10 because 1*60=60
/6*/1=6
60/6=10
36+10=46/60
Slide 1:
2/3 + 3/4 is bigger than 5/6 + 2/3. 2/3 shown on a clock is 20 mins and 3/4 shown on a clock is 45 minutes. 3/4 on a clock is 45 minutes because when you divide 60 by 1/4 that = 15 minutes then you multiply that by 3 and it is 45 minutes. 2/3 shown on a clock is 20 minutes because when you divide that by 3 it equals 20 minutes. Also because there are 3 20 minutes on a clock evenly. Altogether that equals 65 minutes out of 60 minutes.
Slide 2:
3/5 + 1/6 is bigger than 3/10 + 1/6.3/5 shown on a clock is 36 minutes because when you divide 60 by 5 it = 12. 12x3 =36 minutes. 1/6 shown on a clock is 10 minutes because if you divide 60 by 6 it = 10 minutes. Altogether that equals to 46 minutes out of 60 minutes.
(:
Post a Comment