Friday, October 5, 2007

Your Clock Strings

Please choose a question from the clock string and explain it as a comment. Turn up your speakers and enjoy my voice.



Enjoy your weekend

Harbeck

15 comments:

emily 8-16 =) said...

I choose question 3/4+2/12=0.916666667
how I got the anwser is:;
3/4=0.75
2/12=0.166666667
than I do:;
0.166666667+0.75=0.916666667
That is how I got 0.916666667 for my anwser!

jasminerose 8-16 said...

im going to talk about the 3rd one, the 3rd one is: 1/6 3/12 , and 1/4

solution:


1/6 : one six of a clock is 10 minutes, because if you cut in up in 6 peice you'll hav ethe hands pointed for even 10 mins.

3/12 : is 15 minutes because a clock is already divided into 12 peices so take the one pointing to the 3

1/4 : is just the 12,3,6,9 cut . to mawke 4 pieces wich is 15 mintues::.



add. 10+15+15 = 40 mintues!










☺☻♥♦♣♠•◘○ -- jasminerose :)!

Danica16 said...

1/2 + 1/3= 50/60

1/2 is 60 divided by 2 = 30 minutes
1/3 is 60 divided by 3 = 20 minutes

30+20=50
50/60 because 60 iss what we were workin wit

kiahna16 said...

I chose 1/6 + 1/2 = 40/60
because 1/2 of an hour is 30 minutes. A way you could show that is with clock.
1/6 of an hour is 10 minutes because there are 6 10 minutes in an hour. So 30+10=40 so the answer is 40/60.

david.8.16* said...

Hiyoooo*

i Choose 1/6 + 1/4 + 7/12 = . . .
I ended up getting 12/12 which is 1 whole which is 1 hour which IS 60 minutes. I found out what 7/12 was first because it was the easiest to find out by looking at the clock because there are 12 markers every 5 minutes on a clock, and 7 of those markers equal 35 minutes. Then i did 1/6 because the 6 is a half of 12 so we look at every 2 markers on the clock, and every two markers coutns as 10 minutes. So 1/6 = 10 minutes. And 1/4 is like making a cross on the clock and you have 4 equal pieces of 15 minutes. OR if you divide the number of markers [12] by the deniominator [4] you'll get a number in this case that number is 3. You take that 3 and multiply it by 5 and you get how many minutes there are. So you get 15 minutes, adding up all the minutes together getting you a total of 60 minutes. I think the last stratagy used for 1/4 works for almost all fractions in a problem like this.

Have a Great weekend everyone!
and a great thanksgiving!

*Copy Protection*
デイヴィッドのhuynh は:3 退屈する

Drea said...

The question that I have chosen is 1/6 + 1/2.One 1/2 of an hour = 30
minutes because 30 + 30 = 60 minutes. 60 minutes = 1 hour. One way I can show this on a clock is by showing 1/6. I can explain 1/6 = 10 minutes because there are 6 10 minutes in an hour. 30 + 10 = 40 minutes, so the answer is 40/60. His work out will be 40 minutes long out of an hour.

Chantel said...

The Question I'm Doing Is 3/4+2/12=?!? O.o
Umm well i divided the clock into 4 EQUAL Parts
So thats 15 minutes each EQUAL part
so for 3/4 it would be 45minutes
then i divided the clock into twelve EQUAL parts
So Thats 10 minutes each EQUAL part
so 2/12 is 20 minutes
so there is 60 minutes in a hour so 60 will be the denominator
and add 45 to 20 which will be 65
so 65/60 O.o
so it would be over and hour.
65/60 its an improper fraction
So 3/4 + 2/12 = 65/60

`Chantel
xoxo~xoxo
O.o
^__^

Robert Paul said...

I chose question 1, 1/2 + 1/4.

How i would get to the answer on paper is make the denominators equivalent to 12, so the numerators would be the same numbers on a clock but as an un-simplified fraction.

So to get 1/2 have a denominator of 12, you have to multiply it by 6
1
--
2 x 6 = 12 )

What ever number you multiply to the numerator or denominator ( in this case the denominator ) you must do the same thing to the other number ( in this case the numerator ) Looking at the top equation again...

1 x 6 = 6
-----------------
2 x 6 = 12

The end fraction becomes 6/12, or on the clock in minutes, 30 minutes.
The same thing must be done to the other fraction ( 1/4 ) to have a denominator equal to 12.

1 x 3 = 3
----------------
4 x 3 = 12

This fraction, if looking at a clock and comparing in minutes would be 15 minutes.
So
30 minutes [ 1/2 (6/12) ] plus
15 minutes [ 1/4 (3/12) ]equals
---
45 minutes

marina816 said...

I chose the 3rd question:
1/6+3/12+1/4=?

1) I found out 1/6 was equal to 10 minutes.I didvided the clock into 6 peices.

2) 3/12 equals 15 minutes. Scince the clock is already into 12 peices, I shaded in 3 and each had 5 minutes in them.

3) 1/4 equals 15 minutes. It was easy. I divided the clock into 4 peices.In half like 9-3, then i did it again but to 12,then 6.

Then just add 15+15+10=40 minutes.

Rome8-16 said...

Yes! More book writing.
Slide 2 Question 4
1/3 + 25/60 + 1/4=?

Well I got 60 and I'll explain how.
I'll break it into parts first.

1/3 of a clock =?
The first thing you do is divide the clock into 3 equal pieces. When you divide it into equal pieces the numbers you get are 20, 40 and 60. So when you divide a clock in 3 you get 20 minutes. You could of just got that by dividing 60 by 3 and getting 20 but thats the easy way.
So 1/3 of a clock =20mins

25/60 of a clock=?
This one's easy since it's already out of 60. Since a clock has 60 minutes and 25 is the numerator thats just basically saying 25 minutes out of 60/an hour.
So 25/60 of a clock = 25mins

1/4 of a clock=?
This is almost exactly like 1/3 but a 4 instead of a 3. So just like 1/3 you divide the clock into 4 equal pieces. When you divide it into equal pieces you get 15, 30, 45 and 60. So when you divide a clock into 4 equal pieces you get 15 minutes. You can also divide 60 by 4 and get 15.
So 1/4 of a clock = 15


Now that I've broken them up, all you gotta do is add them up.
1/3= 20
25/60= 25
1/4= +15
~~~~
60

Therefore your answer is 60/60 also known as a whole, 60 minutes and one hour.

1/3 + 25/60+ 1/4= 1/1= 60mins/1hour

Well thats my book for the day.
Peace Out!
&
Happy Thanksgiving!!

Nathaniel 8-16 said...

Im going to do 1/6 + 1/12 + 1/4

Ok to compare this to a clock, an hour would be 60 minutes so it would be ?/60 to help you. Since 1/6 is 10/60 without the 0's you can say that 1/6 = 10/6 or 60 minutes.

So far we have 10 minutes
1/6 (or 10/60 or 10 minutes) + 1/12 + 1/4 = ?

Now onto 1/12. If you look on a clock you will see that is has the numbers 1 AND 12, we can use that to our advantage. Between 1 and 12 is a time of 5 minutes so with that evidence we can say that 1/12 is equal to 5 minutes on a clock.

So far we have added up 15 minutes
1/6 (10 minutes) + 1/12 (5 minutes)+ 1/4 = ?

Onto the last fraction, 1/4. To figure this one out you can cut a clock into 4 equal parts so dividing an hour into 4. That would be 60 divided by 4 = 15. So 1/4 = 15 minutes!

Now we have all the information we need.
1/6 (10 minutes) + 1/12 (5 minutes)+ 1/4 (15 minutes) =

30 minutes! Which is half of an hour so as a fraction would be..
1/2!

Is this enough for a book? I hope so!

"JORDAN 8-16 said...

im going to talk about the 2nd one, which is 1/6 + 1/2

a clock is divided up by 12 numbers, and between each of those numbers, are 5 minutes. which means 5 minutes = 1 group. 12 groups = 60 minutes.
1/6 of 60 is 10 or 10 minutes. we know this because there are 12 groups of 5 minutes in a clock (1/12=5minutes) 1/6 is double 1/12 so 5 x 2 = 10. 10 minutes (:

1/6 = 10 minutes

1/2 of 60 minutes is 30 minutes.
we know this because there are 12 groups of 5 in a clock, and half of 12 is 6. since there are 60 minutes in that 12 groups, half of that would be 30 minutes.

1/6 (10 minutes) + 1/2 (30 minutes) = 40 minutes ~

+kieerrrac.8-16 =) said...

hi =)
i chose to do 1/6+ 1/2=?
1/6 out of 60 minutes on the clock would be borken inot 10 minutes (6)
+ we already know that 1/2 out of 60 is simply 30 minutes..
30+10=40 minutes

happy thanksgiving everyone =)

derjor1 said...

1/6 + 1/2 = 40/60

because 1/2 of an hour is 30 minutes.
(60/2)=30
1/6 of an hour is 10 minutes because if you divide 6 into 60 it will equal 0.1 which equals 10.

so. . .30mins + 10mins = 40/60

P.S i got this question by using a clock!

PS: !HAPPY THANKSGIVING!

vina8-16 said...

1/6+ 1/2
in a clock 1/6 is 10 minutes and 1/2 is 30 minutes so add them both and you get 40 minutes.